Penzión Harmónia v Suchej nad Parnou

Niečo o zemiačkoch :)

31.10.2013 19:19

Z chalúpky do haute cuisine

Zemiaky vraj vo svete stoja na siedmej priečke čo do dôležitosti v jedálničku. Na Slovensku to pre ne bude ešte priaznivejšie. Tromfnú dnešnú módu rizot a cestovín práve vďaka fantázii našich prababičiek. Dnešní šéfkuchári často vymyslia nové jedlo, z ktorého sa vykľuje starodávna špecialita. Ale v bežnej kuchyni nejde o autenticitu. A tak nebudeme pátrať, či dnešné zemiakovo-zelerové pyré Rastislava Bekeša z penziónu Harmónia v Modre, zemiaky plnené figami a slaninkou Mareka Petha zo Strachanovky v Liptovskom Jáne, zemiakový posúch s kôpkou klobásy a zeleniny Petra Zembjaka z Oravského hája v Brezovici, zemiakové šatôčky s hubovou plnkou Jána Králika z hotela Marlene v Oščadnici, krémová kurkumová polievka zo zemiakov a batátov Michala Kružica z hotela Premium v Bratislave, zemiakovo-dubáková tortička vo vínnom bešameli Miroslava Hužvára z hotela Yasmin v Košiciach, jahňacie fašírky v zemiakovej lokši Laca Dibalu zo spa hotela Kaskády v Sliači-Sielnici alebo cuketa plnená gratinovaným zemiakovo-parmezánovým pyré Romana Pekného z Villy Nečas v Žiline sú úplnou novinkou alebo vedomou reminiscenciou. Väčším problémom v profesionálnej kuchyni je fakt, že všeobecná kvalita zemiakov klesá.

 Učiť sa zemiakovej reči



Čítajte viac: https://magazin.restauracie.sme.sk/c/6989024/mozaiku-zemiakovych-jedal-dokazu-kuchari-stale-dokreslovat-o-nove-obrazce.html#ixzz2jKAajOEi

Kontakt

Penzión Harmónia pri priehrade Suchá nad Parnou

penzionharmonia328@gmail.com

Suchá nad Parnou 492
919 01 Suchá nad Parnou

od 9:00hod. do 18:00hod.
+421907944726
+421917619972

Vyhľadávanie

© 2013 Všetky práva vyhradené pre Penzión Harmónia Modra

Vytvorte si webové stránky zdarma!Webnode