Z chalúpky do haute cuisine
Zemiaky vraj vo svete stoja na siedmej priečke čo do dôležitosti v jedálničku. Na Slovensku to pre ne bude ešte priaznivejšie. Tromfnú dnešnú módu rizot a cestovín práve vďaka fantázii našich prababičiek. Dnešní šéfkuchári často vymyslia nové jedlo, z ktorého sa vykľuje starodávna špecialita. Ale v bežnej kuchyni nejde o autenticitu. A tak nebudeme pátrať, či dnešné zemiakovo-zelerové pyré Rastislava Bekeša z penziónu Harmónia v Modre, zemiaky plnené figami a slaninkou Mareka Petha zo Strachanovky v Liptovskom Jáne, zemiakový posúch s kôpkou klobásy a zeleniny Petra Zembjaka z Oravského hája v Brezovici, zemiakové šatôčky s hubovou plnkou Jána Králika z hotela Marlene v Oščadnici, krémová kurkumová polievka zo zemiakov a batátov Michala Kružica z hotela Premium v Bratislave, zemiakovo-dubáková tortička vo vínnom bešameli Miroslava Hužvára z hotela Yasmin v Košiciach, jahňacie fašírky v zemiakovej lokši Laca Dibalu zo spa hotela Kaskády v Sliači-Sielnici alebo cuketa plnená gratinovaným zemiakovo-parmezánovým pyré Romana Pekného z Villy Nečas v Žiline sú úplnou novinkou alebo vedomou reminiscenciou. Väčším problémom v profesionálnej kuchyni je fakt, že všeobecná kvalita zemiakov klesá.
Učiť sa zemiakovej reči
Penzión Harmónia pri priehrade Suchá nad Parnou
Suchá nad Parnou 492
od 9:00hod. do 18:00hod.
+421907944726
+421917619972