https://magazin.restauracie.sme.sk/clanok.asp?cl=6978031&bk=2352049
Coffee break si vraj môže vziať za vzor anglický „tee time“. Počas dlhoročnej práce Rasťa Bekeša vo Veľkej Británii si zvykol na striktné pravidlá, ktorými sa popoludňajšie čajové posedenie riadi. Napríklad, používajú sa obdĺžniky z toastového chleba, pričom nikdy nechýba jeden vegetariánsky. Často sa natierajú taveným syrom a ako ďalšia surovina môže byť losos, saláma, šunka. Angličania pripravujú aj foccacie a ciabatty – všetky sa musia zmestiť do dlane. Obľúbené sú kysnuté, tuhé koláčiky scones, konzumované s creme fraiche a džemom. Okrem toho tartes s pudingami a želatínou. Na výletných lodiach, kde roky varil, pripravovali aj dopoludňajší coffee break práve v duchu „anglického čaju“.
Čítajte viac: https://magazin.restauracie.sme.sk/c/6978031/coffee-break-trendy-odzvonili-slovenskemu-oblozenemu-chlebicku.html#ixzz2io7OGu9y
Penzión Harmónia pri priehrade Suchá nad Parnou
Suchá nad Parnou 492
od 9:00hod. do 18:00hod.
+421907944726
+421917619972